Architectenbureau Spaltman
Bureau voor architectonische vormgeving

Projecten in Suriname

https://www.archdaily.com/893698/how-3d-renders-helped-trigger-life-changing-development-for-an-indigenous-surinamese-community

Na een eerste bezoek aan Suriname in 2012 is de wens ontstaan om in dit prachtige land projecten te gaan doen. Kort daarna raakte ik betrokken bij het Peperpot  Nature Park project in het Commewijne district. Ik heb hierdoor in relatief korte tijd veel kennis en ervaring opgedaan in het bouwen in tropische omstandigheden in het algemeen en de Surinaamse in het bijzonder.   Momenteel wordt aan enkele bijzondere grote en kleine projecten gewerkt, vooral in Apetina en Bernharddorp. Ook voor diegenen die zich - bijvoorbeeld na pensionering - weer in Suriname willen vestigen kan ik helpen bij het (ver)bouwen van hun huis.

Op dit moment wordt o.a. gewerkt aan een Education Center in het Wayana dorp Apetina. Dit bijzondere project omvat een middelbare school, een technische beroepsopleiding en een lerarenverblijf. Zowel de dorpsbewoners, het ministerie van onderwijs alsmede de ngo's zijn enthousiast over dit project. Binnenkort volgt meer informatie over de voortgang en verdere ontwikkelingen. Inmiddels is ook een project gestart om in het dorp te beginnen met het houden van kippen op een grotere schaal dan tot nu toe het geval is. De gedachte is dat op deze wijze voedsel (eieren en vlees) alsmede mest wordt geleverd. Het kweken van gewassen gaat zo beter en de druk op het oerwoud zal afnemen. De eerste kippenrennen zijn inmiddels klaar en de productie van eieren is in volle gang!

Opbellen
E-mail